Nu aveti produse in cos

  • Home »
  • Retete Culinare

Retete CulinareRetete Culinare

Tort de ciocolata cu visine

Tort de ciocolata cu visine
Blatul
1/2 cana miez de nuca; 1/2 cana nuca de cocos; 2 linguri de miere/ sirop de agave/ melasa; 1 lingura cacao;  1/2 lingurita praf de vanilie.
Amesteca toate ingredientele in robotul de bucatarie pana rezulta un aluat lipicios si compact. Toarna intr-o forma detasabila de tort si se niveleaza bine cu mainile usor umezite.
&nb [...]
detalii
 

Tort cu fructe de padure (raw veg)

Tort cu fructe de padure (raw veg)
Ingrediente blat:
1 si 1/2 cana migdale crude; 1 cana curmale fara samburi; 1 lingurita cacao; 2 linguri sirop de agave sau sirop de artar; 30 ml apa plata.
 
Mixeaza migdalele in robot pana se faramiteaza foarte marunt. Adauga cacao, siropul de agave si curmalele. Ar trebui sa rezulte o compozitie lipicioasa, care atunci cand este stransa in degete sa se compacteze. Daca nu se intampla acest lucru (pentru ca au fost curmalele&nbs [...]
detalii
 

Lapte din seminte de susan

Lapte din seminte de susan
Ingrediente: 1/2 ceasca de seminte de susan; 2 linguri de sirop de agave sau sirop de artar; arome (vanilie sau scortisoara, dupa preferinte); 1 litru apa.
 
Se macina fin semintele de susan crude.
Se pune in blender apa si se adauga faina obtinuta prin macinarea semintelor de susan, siropul de agave (sau de artar), un varf de cutit de vanilie sau scortisoara. Se amesteca la viteza mare pana [...]
detalii
 

Rulouri cu scortisoara

Rulouri cu scortisoara
(pt ~ 10 bucati)
Ingrediente blat: 2 cani hrisca, 2 cani curmale (~ 20 buc.), 1 l-ta sirop agave / miere.
Hrisca se macina in blender pana rezulta o pudra fina. Se adauga curmalele si se mixeaza timp de 40 secunde. Apoi se adauga siropul de agave si se mixeaza 30 secunde, pana cand se formeaza o bila de aluat in jurul cutitului din blender.
Intre doua foi de copt intindeti compozitia, cu ajutorul unui facalet. [...]
detalii
 

Mancarea serpasilor

Mancarea serpasilor
Ingrediente: 150g hrisca, 70 grame susan, 80 grame miez de nuca tocata, 3 linguri cu miere.
 
Mod de preparare: Spala bine hrisca si fierbe-o in apa cu un praf de sare. (1 masura de hrisca la 2 masuri de apa). Cand s-a racit amesteca hrisca cu miezul de nuca, semintele de susan si mierea de albine.
 
 
Reteta preluata de pe www.bucataras.ro
  [...]
detalii
 

Budinca de fructe cu seminte de chia (raw)

Budinca de fructe cu seminte de chia (raw)
Ingrediente: 2 mere ionatane mari, 1 lingura de seminte de chia, afine (mure, zmeura, sau capsuni), scortisoara sau vanilie, miez de nuca.
 
Mod de preparare
Pune semintele de chia intr-o cana cu 200 ml apa. Amesteca din cand in cand pana capata consistenta unui gel (aproximativ 20-30min). Amesteca intr-un bol mai mare gelul astfel obtinut si cele 2 mere date pe razatoarea mica. Presara miez de nuca maruntit, scortisoara  sau vanilie, dupa gust. Orneaza cu afine sau alte fructe de padure. [...]
detalii
 

Smoothy de fructe cu seminte de chia

Smoothy de fructe cu seminte de chia
 
Ingrediente: 250g capsuni, 1 banana, 1 cana de suc de mere, 1 lingura de seminte de chia.
 
Se pun toate in blender si se amesteca pana capata o consistenta cremoasa. Se serveste imediat.
 
Se pot folosi si alte combinatii de fructe, dupa preferinte. [...]
detalii
 

Tocanita de miel

Tocanita de miel
Ingrediente:
6 linguri de ulei; 8 bucati de miel (de preferat pulpe sau rasoale mari); 2 cepe; 4 catei de usturoi; 1 lingura de turmeric; 1 lingurita ghimbir; 1 ardei iute rosu uscat, faramitat, sau 1 / 4 linguriţă de fulgi de ardei iute uscat; 2 lingurite de scortisoara; 1/4 lingurita nucsoara proaspat rasa; piper negru; 3 linguri de miere; 1 lingura sos de soia; 3 linguri Marsala; 6 linguri de linte rosie; sare.
 
 
Mod de preparare:
detalii
 

Hummus cu carne de miel si muguri de pin

Hummus cu carne de miel si muguri de pin
Ingrediente:
pentru hummus: 1 catel de usturoi; 250g naut; 3-5 linguri ulei de masline; 6 linguri pasta Tahin; 3 linguri zeama de lamaie; 2 lingurite de chimen macinat; 4 linguri de iaurt (de preferat, grecesc); sare
pentru garnitura: 75g muguri de pin; 150g de carne de miel slaba; 3 linguri de ulei; sucul de la o jumatate de lamaie; 2 linguri de patrunjel proaspat tocat
 
Mod de preparare:
&n [...]
detalii
 




Transport gratuit - Bucuresti pentru comenzi mai mari de 100lei - Provincie pentru comenzi mai mari de 200lei