Nu aveti produse in cos

Retete CulinareRetete Culinare

Tort de ciocolata cu visine

Tort de ciocolata cu visine
Blatul
1/2 cana miez de nuca; 1/2 cana nuca de cocos; 2 linguri de miere/ sirop de agave/ melasa; 1 lingura cacao;  1/2 lingurita praf de vanilie.
Amesteca toate ingredientele in robotul de bucatarie pana rezulta un aluat lipicios si compact. Toarna intr-o forma detasabila de tort si se niveleaza bine cu mainile usor umezite.
&nb [...]
detalii
 

Tort cu fructe de padure (raw veg)

Tort cu fructe de padure (raw veg)
Ingrediente blat:
1 si 1/2 cana migdale crude; 1 cana curmale fara samburi; 1 lingurita cacao; 2 linguri sirop de agave sau sirop de artar; 30 ml apa plata.
 
Mixeaza migdalele in robot pana se faramiteaza foarte marunt. Adauga cacao, siropul de agave si curmalele. Ar trebui sa rezulte o compozitie lipicioasa, care atunci cand este stransa in degete sa se compacteze. Daca nu se intampla acest lucru (pentru ca au fost curmalele&nbs [...]
detalii
 

Rulouri cu scortisoara

Rulouri cu scortisoara
(pt ~ 10 bucati)
Ingrediente blat: 2 cani hrisca, 2 cani curmale (~ 20 buc.), 1 l-ta sirop agave / miere.
Hrisca se macina in blender pana rezulta o pudra fina. Se adauga curmalele si se mixeaza timp de 40 secunde. Apoi se adauga siropul de agave si se mixeaza 30 secunde, pana cand se formeaza o bila de aluat in jurul cutitului din blender.
Intre doua foi de copt intindeti compozitia, cu ajutorul unui facalet. [...]
detalii
 

Budinca de fructe cu seminte de chia (raw)

Budinca de fructe cu seminte de chia (raw)
Ingrediente: 2 mere ionatane mari, 1 lingura de seminte de chia, afine (mure, zmeura, sau capsuni), scortisoara sau vanilie, miez de nuca.
 
Mod de preparare
Pune semintele de chia intr-o cana cu 200 ml apa. Amesteca din cand in cand pana capata consistenta unui gel (aproximativ 20-30min). Amesteca intr-un bol mai mare gelul astfel obtinut si cele 2 mere date pe razatoarea mica. Presara miez de nuca maruntit, scortisoara  sau vanilie, dupa gust. Orneaza cu afine sau alte fructe de padure. [...]
detalii
 

Inghetata cu seminte de canepa

Inghetata cu seminte de canepa
Ingrediente:
1/2 cană seminţe decorticate de canepa; arome (vanilie, sirop arţar sau miere); fructe: banane, piersici, caise sau fructe de pădure.
 
Mod de preparare:
Pune seminţele la inmuiat de seara până dimineaţa, într-un vas acoperit, în frigider. Apoi toarna seminţele cu fructele în blender şi agita până se omogenizează. Adăugaţi m [...]
detalii
 

Cheesecake

Cheesecake
Ingrediente:
4 oua; 5 linguri de zahar; 200 g smantana (de preferat maxim 15% grasime); 100 g unt; 500 g branza proaspata de vaca (de preferat degresata); o lingurita zahar vanilat; 3 linguri de faina.
 
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma tare si se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se bate in continuare pana se intareste spuma din nou.
Se adauga untul topit dar nu fierbinte, galbenusurile, smantana si branza proaspata si s [...]
detalii
 

Parfait de ciocolata

Parfait de ciocolata
Ingrediente:
2 ouă, 4 gălbenuşuri, 70 g fructoză, 500 ml frişcă, 100 g ciocolată albă dietetică, 100 g ciocolată > 70 % cacao, 1 lingură cacao Se bat pe baie de aburi ouăle cu gălbenuşurile şi fructoza. Se aşează apoi castronul pe apă cu gheaţă şi se amestecă în compoziţie până ce se răceşte. Se împarte în 2.Se bate frişca. Se topesc separat ciocolata albă şi cea amăruie, se lasă să se răcească. În ciocolata amăruie se adaugă cacao.În prima jumătate de compoziţie cu ouă se adaugă cioco [...]
detalii
 

Cozonac trandafir

Cozonac trandafir
Aluat:
1 ou,
2 gălbenuşuri,
60 g unt topit,
90 g fructoză,
410 mix pentru patiserie "Slabesti mancand",
200-220 ml lapte (80 ml smântână dulce 15% diluată cu apă până la 200 - 220 ml),
37g drojdie proaspata (1,5 cuburi mici de 25g),
coajă de la 1 lămâie, [...]
detalii
 

Crema mousse de ciocolata

Crema mousse de ciocolata
Ingrediente:
250 ml lapte (făcut din smântână dulce 15% diluată cu apă în proporţia 1:1), 100 g ciocolată 75%, 1 lingură ness (opţional), 3 linguri fructoză, 4 foi gelatină, 300 ml frişcă, 1 linguriţă esenţă de rom, 50 ml frişcă pt ornat Se pune laptele la fiert; se adaugă ciocolata ruptă bucăţele şi nessul; se amestecă până ce se dizolvă toate în lapte. Iei de pe foc, adaugi esenţa de rom şi laşi să se răcească amestecând din când în când.Pui gelatina la înmuiat în apa rece pentru 5 minu [...]
detalii
 




Transport gratuit - Bucuresti pentru comenzi mai mari de 100lei - Provincie pentru comenzi mai mari de 200lei