Nu aveti produse in cos

Retete CulinareRetete Culinare

Hummus cu carne de miel si muguri de pin

Hummus cu carne de miel si muguri de pin
Ingrediente:
pentru hummus: 1 catel de usturoi; 250g naut; 3-5 linguri ulei de masline; 6 linguri pasta Tahin; 3 linguri zeama de lamaie; 2 lingurite de chimen macinat; 4 linguri de iaurt (de preferat, grecesc); sare
pentru garnitura: 75g muguri de pin; 150g de carne de miel slaba; 3 linguri de ulei; sucul de la o jumatate de lamaie; 2 linguri de patrunjel proaspat tocat
 
Mod de preparare:
&n [...]
detalii
 

Hummus din naut cu seminte de canepa

Hummus din naut cu seminte de canepa
Ingrediente:
2 căni de năut (ţinut în apă toată noaptea şi fiert până este moale); 1 cană de seminţe decorticate de cânepă; 3 linguri ulei de cânepă; zeama de la 1/2 lămâie; 3-4 căţei usturoi pisaţi; pasta de susan (tahin)  - optional.
 
Mod de preparare:
Se ames [...]
detalii
 

Mamaliga de mei cu gorgonzola si sos de fructe de padure

Mamaliga de mei cu gorgonzola si sos de fructe de padure
Ingrediente:
¾ ceasca mei boabe; ¼ ceasca de unt topit, 200g de branza Gorgonzola, o ceasca de zmeura proaspata, o lingură otet balsamic de zmeura; 1 ½ linguri de zahăr; ¾ ceasca o linguri de ulei de masline; ½ ceasca spanac; 1 ½ ceasca rucola; ½ ceasca mure; sare si piper.Instrucţiuni de pregătire
1. Pune boabele de mei intr-un blender mic si macina-le până se aseamănă cu mălaiul.
2. Topeste untul intr-o [...]
detalii
 

Clatite cu mei si nuci

Clatite cu mei si nuci
Ingrediente:
1 ou; 1 cana de lapte; 2 cani faina de mei; 3 linguri de unt topit sau ulei; 1 lingura praf de copt; 1 cana nuci tocate marunt.
 
Se amesteca toate ingredientele in blender. Daca aluatul este prea gros, adaugati lapte. Se coc in tigaie de teflon, ca si clatitele clasice.
Se servesc simple.
Varianta dulce: se poate adauga o cana de fructe uscate dar hidratate in prealabil. [...]
detalii
 

Pasta de masline cu ton si avocado

Pasta de masline cu ton si avocado
Ingrediente:
300g masline negre fara samburi,
1 conserva de ton in suc propriu,
1 avocado,
amestec de condimente Provence
 
Mod de preparare:
Se pun in blender toate ingredientele si se mixeaza pana devin o pasta fina, omogena.
Daca se doreste se p [...]
detalii
 

Saleuri cu cascaval

Ingrediente:
280g premix patiserie Slabesti mancand,
200g caşcaval ras, dat pe răzătoarea mică
 170g unt 80-82% grăsime,
100g smântână fermentată,
2 ouă,
1,5-maxim 2 linguriţe sare,
0,5 linguriţă bicarbonat de sodiu.
 
detalii
 

Placinta cu carne

Placinta cu carne
Umplutura
1-1,2 kg carne de vită tocată,
2 cepe medii,
3-4 ouă,
3-4 linguri ulei de măsline,
Sare, Piper, boia de ardei dulce, Busuioc uscat( facultativ)
 
Tocati ceapa mărunt şi o căliţi uşor în uleiul de măsline. Adăugaţi carnea tocată şi sărea. Lăsaţi pe f [...]
detalii
 

Salata de fasole boabe cu hering

 
Ingrediente:
200 g fasole albă fiartă (preferabil soi cu boabe mari),
1 hering sărat
1 ceapă,
1 ou fiert tare,
1 legătură mărar,
2 linguri ulei de măsline extravirgin,
1 lingură oţet balsamic.
 
Lăsa [...]
detalii
 

Salata din piept de pui cu muguri de soia

Ingrediente:
4 piepturi mici de pui (sau 2 mari),
500 g muguri de soia proaspeţi sau din conservă,
200 g ciuperci,
2 căţei de usturoi,
1 bucată mică (5 g) rădăcină de ghimbir - opţional,
6 linguri sos de soia,
6 linguri oţet,
6 linguri ulei (de soia sau de măsline),
detalii
 




Transport gratuit - Bucuresti pentru comenzi mai mari de 100lei - Provincie pentru comenzi mai mari de 200lei